Jaunumi

ESF projekta „Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” ietvaros, Valsts darba inspekcija sadarbībā ar LBAS organizē konkursu PROFS 2017, kurā zināšanās par darba tiesībām, darba drošību un sociālo dialogu sacentās profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu komandas.

Šogad vietu finālā ir izcīnījušas komandas no Ogres tehnikuma, Rīgas Celtniecības koledžas, Malnavas koledžas, Jēkabpils Agrobiznesa koledžas, Rīgas Tehniskās koledžas un Liepājas Valsts tehnikuma.

Konkursa fināls norisināsies 1. decembrī plkst. 12.00 viesnīcā "Monika" - Rīgā, Elizabetes ielā 21, kur komandas prezentēs iesniegtos mājas darbus, konkursa gaitā notiks viktorīna par darba tiesību, darba aizsardzības un sociālā dialoga tēmām, kā arī katra komanda uz vietas risinās vairākas situācijas saistībā ar darba vides un tiesiskajām attiecībām.

Konkursa žūrijā strādās LBAS darba aizsardzības konsultants Mārtiņš Pužuls, LBAS darba tiesību konsultants Kaspars Rācenājs, kā arī Valsts darba inspekcijas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji.

Šogad dalību konkursā bija pieteikušas 31 komanda no 22 vidējās profesionālās izglītības iestādēm. Konkursa pusfināli norisinājās Daugavpilī, Liepājā, Valmierā un Rīgā. Šī konkursa mērķis ir veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, uzsākot darba gaitas, kā arī veicināt viņu izpratni par sociālo dialogu un arodbiedrību.

Konkursu PROFS atbalsta AS “Olainfarm”, SIA „Daiļrade EKSPO” un finālistiem priekšnesumu sniegs Andžeja Grauda bungu skolas audzēkņu grupa DrumLine Latvia.

Vairāk informācijas: Sanita Birkenfelde, Tālr. 29383038, profs@lbas.lv

Informāciju sagatavoja: Valts darba inspekcijas ESF projekta vecākā eksperte sabiedrisko attiecību jautājumos Evita Rancāne.