ESF projekts Jaunumi

Pēdējo piecu gadu laikā kopējais darba vietās nelaimes gadījumos cietušo skaits Latvijā ir palielinājies par 20%. Joprojām saglabājas augsts letālo un smago nelaimes gadījumu skaits - 2018.gadā bojā gāja 23 darbinieki, bet 46 atrasti miruši darba vietā, liecina Valsts darba inspekcijas (VDI) dati. Vienlaikus uzņēmēji atzīst, ka darba aizsardzības prasības ir sarežģītas un bez zinoša speciālista palīdzības ir grūti tās īstenot praksē. Tāpat daudzi uzņēmumi neapzinās darba aizsardzības nozīmi un maldīgi domā, ka viņu uzņēmumā nekas bīstams ar darbiniekiem nevar notikt, liecina VDI kampaņas „Esi drošs, ka darbs ir drošs” ietvaros veiktā uzņēmēju aptauja.

Lai samazinātu nelaimes gadījumu skaitu darba vietās un aicinātu mikro, mazos un vidējos uzņēmumus aktīvi pieteikties bezmaksas atbalstam darba vides sakārtošanai, VDI uzsāk plašu sabiedrības izglītošanas kampaņu „Esi drošs, ka darbs ir drošs”.

Lai plašāk informētu par kampaņas norisi un plānotajām aktivitātēm,

ceturtdien, 28.martāplkst. 12:00 VDI aicina uz preses konferenci

Rīgā, Stacijas laukumā.

 

Preses konferencē piedalās:

·         Renārs Lūsis, Valsts darba inspekcijas vadītājs

·         Līga Meņģelsone, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore

·         Egils Baldzēns, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs

·         Inese Mārtiņsone, RSU Darba drošības un vides veselības institūta Higiēnas un arodslimību laboratorijas vadītāja

·         Linda Šedlere, uzņēmuma „Schwenk” personāla un administrācijas direktore

Pasākumā laikā tiks sniegti jaunākie dati par nelaimes gadījumiem darba vietās, stāstīts par situāciju un problēmām mikro, mazajos un vidējos uzņēmumos saistībā ar darba vides drošību un to ietekmi uz strādājošo veselību. Tiks skaidroti uzņēmuma ieguvumi, veicot darba vides risku novērtējumu, kā arī sniegta informācija, kā uzņēmēji ātri un ērti var pieteikties Eiropas Sociālā fonda atbalstam darba vides risku novērtēšanai savā uzņēmumā.

Pēc preses konferences Stacijas laukumā no plkst. 13:00 – 19:00 darbosies informatīva telts, piedāvājot dažādas aktivitātes par darba aizsardzību visiem interesentiem. Pasākumu vadīs atraktīvā kampaņas vēstnese, ētera personība Sanda Dejus.

 

Apmeklētājiem būs iespēja:

·         Piedalīties virtuālās realitātes spēlē un pārbaudīt zināšanas darba aizsardzībā, virtuāli nokļūstot piecu dažādu nozaru uzņēmumos;

·         Noskatīties izglītojošus video par darba aizsardzību un saņemt informatīvus materiālus;

·         Piedalīties viktorīnās, iegūstot noderīgas balvas;

·         Neformālā gaisotnē konsultēties ar VDI speciālistu un apspriest darba aizsardzības jautājumus savā uzņēmumā.

 

 

Papildu informācija:

Dace Plato

SIA Baltic Communication Partners

Tel. +371 26 101 986

E-pasts: dace.plato@bcp.lv,