Jaunumi

Trešdien, 19. jūnijā, Liepājā, ostas uzņēmumā, darbiniekam tika norauta kāja. Pēc aculiecinieku teiktā darbinieks, savus amata pienākumus pildot, veica baržas attauvošanu no velkoņa. Uz baržas klāja atradās tauva, pie kuras cilpas ir piestiprināts papildus striķis ar mazāku diametru, lai darbinieki varētu vieglāk pārvietot tauvu. Negadījuma laikā tauvas gals un striķis atradās uz baržas klāja. Velkonis sāka vilkt no baržas prom tauvu un tās gals – striķis aptinās ap darbinieka labās kājas potītes apvidu, kura tika norauta. Darbinieki nekavējoties cietušajam sniedza pirmo palīdzību. Darbinieks ar amputēto kāju tika nogādāts slimnīca.

Lai padziļināti analizētu darba vietā notikušo smago nelaimes gadījumu, noskaidrotu tā cēloņus u.c., Valsts darba inspekcija ir uzsākusi nelaimes gadījuma izmeklēšanu.

Pēc Valsts darba inspekcijas rīcībā esošās informācijas laikā no 2019.gada 1.janvāra līdz 17. jūnijam nelaimes gadījumos darbā bojā gājuši 12 nodarbinātie un vēl 8 darbinieki atrasti miruši (iespējamas dabiskās nāves darba vietās). Pagājušajā gadā šajā laika posmā bojā bija gājuši 15 nodarbinātie. Vēl 80 cilvēki šogad ir guvuši smagas traumas darba vietā (pagājušajā gadā 85).