Jaunumi

19. oktobrī notiks Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) organizēts konkurss PROFS 2017, tā pirmais pusfināls, kas tiek organizēts ar mērķi veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, veicinātu viņu izpratni par sociālo dialogu un arodbiedrību.

Konkurss notiek ESF projekta „Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” aktivitātes “Izglītojošas aktivitātes profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem” ietvaros.

Šogad dalību konkursā ir pieteikušas 31 komanda no 22 vidējās profesionālās izglītības iestādēm. Pirmajā kārtā piedalīsies septiņas komandas no piecām Rīgas profesionālajām izglītības iestādēm - divas komandas no Rīgas Celtniecības koledžas, divas komandas no Rīgas Valsts tehnikuma, komanda no Rīgas Tirdzniecības profesionālās vidusskolas, Rīgas Tehniskās koledžas un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma.

LBAS priekšsēdētājs Egils Baldzēns: “Darbinieka zināšanas un prasmes ir viņa nozīmīgākais kapitāls, un tas attiecas ne tikai uz profesiju, bet arī uz darba tiesībām un darba aizsardzību. Šo jomu un arodbiedrību tiesību pārzināšana noteikti ietekmē arī profesionālo izaugsmi un karjeru. Tādēļ LBAS organizētais konkurss PROFS ir lieliska iespēja topošajiem darbiniekiem izvērtēt savas zināšanas, kas noderēs, lai veiksmīgi iekļautos darba tirgū.”

Konkursa pirmās kārta norisināsies: Rīgas Valsts tehnikumā - 19. oktobrī, reģionālie pusfināli notiks Valmieras tehnikumā - 26. oktobrī, Liepājas Valsts tehnikumā - 1. novembrī, Rīgas Valsts tehnikumā (Zemgales, Pierīgas komandas) - 2. novembrī, Daugavpils tehnikumā -7. novembrī. Konkursa fināls notiks Rīgā decembra sākumā.

Konkursa gaitā notiks viktorīna par darba tiesību, darba aizsardzības un sociālā dialoga tēmām, komandas risinātas dažās situācijas saistībā ar darba vides un tiesiskajām attiecībām, prezentēs savus iesūtītos mājas darbus, ko izvērtēs konkursa žūrija aizsardzības konsultanta Mārtiņa Pužula, LBAS darba tiesību konsultanta Kaspara Rācenāja, Rīgas reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītājas, galvenās Valsts inspektores Evitas Leonovas-Bērziņas un Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvju sastāvā.

Konkursu atbalsta Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošā studija un SIA „Daiļrade EKSPO”.

Vairāk informācijas: Sanita Birkenfelde, Tālr. 29383038, profs@lbas.lv 

Informāciju sagatavoja: Valts darba inspekcijas ESF projekta vecākā eksperte sabiedrisko attiecību jautājumos Evita Hatilova.