Jaunumi

Realizējot ESF projekta „Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” aktivitāti “Izglītojošas aktivitātes profesionālo izglītības iestāžu audzēkņiem” LBAS darba tiesību un darba aizsardzības konsultanti kopumā ir izglītojuši 1036 audzēkņus 15 Latvijas profesionālajās izglītības iestādēs

Gandrīz visas profesionālās izglītības iestādes pauda gatavību piedalīties konkursā PROFS, ko LBAS organizēs šī gada rudenī. Konkurss tiek rīkots Valsts darba inspekcijas (VDI) īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta “Darba drošības normatīvo aktu praktiskās ieviešanas un uzraudzības pilnveidošana” Nr.7.3.1.0/16/I/001 ietvaros.

Konkursa mērķis ir veicināt profesionālo izglītības iestāžu audzēkņu interesi un izpratni par darba tiesībām un darba drošību, uzsākot darba gaitas, kā arī veicināt viņu izpratni par sociālo dialogu.

Konkursa Nolikums profesionālās izglītības iestādēm tiks nosūtīts augustā, un skolām būs jāpiesakās konkursam līdz 15. septembrim.

Plānots, ka no 15. oktobra līdz 30. novembrim notiks pieci reģionāli pusfināli - Valmierā, Daugavpilī, Liepājā un 2 Rīgā. Konkursa fināls notiks Rīgā decembra pirmajā nedēļā. Par to, kur startēs katra skola, tiks paziņots pēc pieteikumu apkopošanas.

Reģionālie pusfināli un fināls sastāvēs no trīs daļām: mājas darba, viktorīnas un praktiskiem uzdevumiem par darba tiesībām, darba aizsardzību un sociālo dialogu. Norādījumi par mājas darbu izglītības iestādēm tiks nosūtīti pēc pieteikumu apkopošanas septembrī.

Reģionālajā pusfinālā varēs piedalīties ne vairāk kā 2 komandas no vienas profesionālās izglītības iestādes. Komandas sastāvā jābūt 6 skolēniem, un viņi varēs būt no dažādiem kursiem.

Finālā iekļūs katra pusfināla labākā komanda. Konkursa rezultātus vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs darba drošības un darba tiesību eksperti. Jāpiebilst, ka konkursa finālisti saņems vērtīgas balvas.

Izcilu rezultātu gadījumā žūrija patur tiesības izvirzīt finālam ne vairāk kā divas komandas no vienas reģiona pusfināla kārtas, kuras ieguvušas lielāko punktu skaitu.

Uzaicinājuma vēstule, konkursa Nolikums un pieteikuma anketa augustā tiks nosūtīta visām profesionālās izglītības iestādēm. Tos varēs saņemt arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības birojā, Bruņinieku ielā 29/31, Rīgā, katru darba dienu no plkst. 9.00-17.00, kā arī interneta vietnē www.arodbiedribas.lv > Projekti > PROFS.

Šajā vietnē http://www.arodbiedribas.lv/projects/profs_2017 jau ir atrodama cita papildu informācija saistībā ar konkursu PROFS – arī konkursa jautājumu tēmas un avoti, kuros gūt zināšanas par darba tiesību un darba aizsardzības jautājumiem.

Aicinām profesionālās izglītības iestādes jau tagad apsvērt savu dalību konkursā PROFS un rudenī cīnīties par vērtīgām balvām!

 

Sanita Birkenfelde,

konkursa PROFS koordinatore

Tālr.: 29383038

E-pasts: sanita.birkenfelde@lbas.lv