Jaunumi

Kas uzņēmējam ir lētāk - darbinieks uz “slimības lapas” vai risku vadība uzņēmumā? Darba vides risku novērtēšana katram darba devējam ir jāveic ne retāk kā reizi gadā. Lai darba devēji to varētu veikt vienkāršāk, efektīvāk un bez priekšzināšanām, Valsts darba inspekcija sadarbībā ar Eiropas darba drošības un veselības aizsardzības aģentūru izstrādājusi interneta vietnē bāzētu interaktīvu rīku OiRA (Online Interactive Risk Assessment).

Kas ir OiRA un kāpēc par to jāzina katram uzņēmējam? Informēsim un praktiskus padomus sniegsim Valsts darba inspekcijas mediju brokastīs, kas noritēs 2018. gada 14. septembrī, restorānā Andalūzijas suns (Elizabetes iela 83, Rīga).

BROKASTU ĒDIENKARTĒ

10:00 – 10:15

Ierašanās, reģistrēšanās, kafija un uzkodas

10:15 – 10:35

Kas ir OiRA un kāpēc uzņēmējiem par to ir jāzina

Renārs Lūsis, Valsts darba inspekcijas direktors

10:35 – 10:45

Darba riski viesmīlības nozarē - labi darbiniekam, vēl labāk viesim.

Aivars Mackevičs, BalticTravelnews.com direktors

10:50 - 11:00

OiRA rīka izmēģinājums kopā ar bloga "Lindas Virtuve" autori Lindu Tellgrenu"

11:00 - 11:30

Jautājumi un intervijas, kafija un uzkodas

OiRA kā rīks ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmumiem. Ar OiRA darba devējs bez īpašām priekšzināšanām darba aizsardzībā var atpazīt savā darba vietā esošos darba vides faktorus un novērtēt, cik liels ir risks, ka nodarbinātie cietīs vai saslims darba vietā. Ar rīka palīdzību iespējams noteikt veicamos darba aizsardzības pasākumus, kā arī sagatavot nepieciešamo dokumentāciju (darba vides riska novērtējumu un darba aizsardzības pasākumu plānu).

Kas ir OiRA un kā tas strādā? Skaties video!

Šobrīd latviešu valodā ir izstrādāti divpadsmit rīki – darbam birojā,  izglītības iestādēm, veikaliem, lauksaimniecības uzņēmumiem, uzkopšanas darbiem, sabiedriskajā ēdināšanai, viesnīcām un viesu mājām, skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, uzņēmumiem, kas veic automobiļu apkopes un remontu, būvdarbu veicējiem, kas strādā telpās, autotransportam, ārstu praksēm.

Video: https://ej.uz/OIRAvideo

Saziņai par OiRA

Linda Matisāne

VDI Sadarbības un attīstības nodaļas vadītāja

E-pasts Linda.Matisane@vdi.gov.lv

Tālr. +371 26482297

www.vdi.gov.lv/lv/oira/

 

Saziņai par mediju brokastīm

Ilmārs Šukjurovs

Brokastu organizators

E-pasts ilmars@eventagency.lv

Tālr. +371 26739444

www.eventagency.lv